2021-12-30 14:24:23• hírek • Bede Emőke

Adócsalás miatt emeltek vádat két Szatmár megyei férfi ellen

A szatmári ügyészség legfrissebb közleményében arról tájékoztat, hogy vádat emeltek a George Investments Kft. vezérigazgatója, Gavrilas Teodor, valamint a Workers Kft. ügyvezetője, Blaga Romulus ellen. Előbbit adócsalással, utóbbit pedig adócsalásban való bűnrészességgel vádolják.

A vádirat szerint Gavrilas Teodor 2010 és 2013 között - akkor még csak a George Investments Kft. ügyvezetőjeként - többször is olyan kiadásokat vezetett be a könyvelésbe, melyek mögött nem állt valós tevékenység. Az ügyészség szerint a férfi az Agroserv Rt., a Menyusz Holding Kft., a Seba Trans Kft., valamint a Vasi Arap Kft. cégekre hivatkozva nem kevesebb mint 1.439.095 lejt jelölt meg mint kiadás, holott csupán fiktív beszerzésekről volt szó. Ennek célja a profitadó és az áfa befizetési kötelezettségének megkerülése volt, mellyel mintegy 469.438 lejes kárt okozott az államkasszának.


Blaga Romulus akkor még a Menyusz Holding Kft. ügyvezetőjeként 2011. február 15-e és 2013. július 2-a között összesen 183 fiktív számlát állított ki, melyek által azt igazolta, hogy a két cég összesen 870.370,97 lej értékben kötött üzletet. A vádlott tisztában volt vele, hogy Gavrilas Teodor adócsalást követ el és a hamis számlákat bevezeti majd a könyvelésbe, ennek ellenére segítette őt ebben, így ő maga is bűnrészes lett. A Menyusz Holding segítségével okozott kár 243.967 lej.


A vádirat összeállításában az ügyészséget a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség gazdasági bűncselekményeket vizsgáló osztálya segítette.


Az ügyészség hangsúlyozza, hogy a büntetőeljárás ezen szakasza csupán a bűnügyi nyomozás befejezését és a vádirat bíróságra, tárgyalásra történő megküldését jelenti, tehát a vádlottakat továbbra is megilleti az ártatlanság vélelme.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: